RSS feed

Nieuws

 De Stichting de Bethune gaf enkele stukken in bruikleen voor de tentoonstelling 'Kastelen om van te dromen. Kasteel de Haar in internationaal perspectief'. Die loopt van 13 mei tot en met 29 oktober 2017 in het Cuypershuis in Roermond.

De Nederlandse architect Pierre Cuypers (1827-1921), ontwerper van o.a. het Rijksmuseum en het Centraal Station van Amsterdam, was een tijd- en geestesgenoot van Jean-Baptiste Bethune (1821-1894). Beiden staan bekend als voortrekkers van de neogotische beweging in hun land én internationaal.

 

+ Lees meer

 

Archief

Archief De Stichting de Bethune beheert om en bij de 600 strekkende meter archief. Hierin wordt een onderscheid gemaakt tussen het familiearchief en de documentaire collecties. Het rijke en veelzijdige archief is volledig toegankelijk en kan steeds na afspraak geconsulteerd worden.

 

Ga naar het archief

 

Bibliotheek

Bibliotheek De bibliotheek van de Stichting de Bethune heeft een omvang van om en bij de 1000 strekkende meter. De collectie kan opgesplitst worden in drie delen: de naslagwerken, de gespecialiseerde bibliotheek West-Flandrica en de tijdschriften. Alle werken kunnen na afspraak geconsulteerd worden.

 

Ga naar de biblioheek