RSS feed

Nieuws

 De redactie van Vlaamse Stam, tijdschrift voor familiegeschiedenis, startte met een nieuwe rubriek. Hierin wordt aandacht besteed aan één bepaald familiearchief. Op die manier wil Vlaamse Stam de vele belangstellenden laten kennismaken met de rijkdom aan genealogisch en heraldisch materiaal dat berust in de talrijke familiearchieven in België. Werner Peene, archiefvrijwilliger bij de Stichting, bijt de spits af met een bijdrage over het familiearchief de Bethune.

 

 

+ Lees meer

 

Archief

Archief De Stichting de Bethune beheert om en bij de 600 strekkende meter archief. Hierin wordt een onderscheid gemaakt tussen het familiearchief en de documentaire collecties. Het rijke en veelzijdige archief is volledig toegankelijk en kan steeds na afspraak geconsulteerd worden.

 

Ga naar het archief

 

Bibliotheek

Bibliotheek De bibliotheek van de Stichting de Bethune heeft een omvang van om en bij de 1000 strekkende meter. De collectie kan opgesplitst worden in drie delen: de naslagwerken, de gespecialiseerde bibliotheek West-Flandrica en de tijdschriften. Alle werken kunnen na afspraak geconsulteerd worden.

 

Ga naar de biblioheek